Friday, 30 November 2018

အစိမ္းစားႏိုင္ေသာ ၾကက္ဟင္းခါးသီး



သစ္သီးကဲ့သုိ႔အစိမ္းစားႏိုင္ေသာ ၾကက္ဟင္းခါးသီး 



လူအမ်ားစု ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အစိမ္းစားၾကမည္မဟုတ္ပါ။ သို႔ေသာ္ ယေန႔ေဖာ္ျပမည့္ ၾကက္ဟင္းခါး သီးမွာမူ အစိမ္းစားသံုးေပးႏိုင္သည့္အျပင္ အနည္းငယ္ခ်ိဳၿမိန္ေသာအရသာလည္းရိွေၾကာင္း သိရပါသည္။
ဤၾကက္ဟင္းခါးသီးအမ်ိဳးအစား၏ အျပင္ပံုသ႑ာန္မွာ သာမန္ၾကက္ဟင္းခါးသီးကဲ့သုိ႔ျဖစ္ၿပီး အျမင္ အားျဖင့္ သာ မာန္သာျဖစ္ေသာ္လည္း ေစ်းကြက္တြင္ လူႀကိဳက္မ်ားပါသည္။ တစ္ကီလို္လွ်င္ ေရာင္းေစ်း တ႐ုတ္ယြမ္ေငြ(၂၀)ယြမ္ရိွ ပါသည္။ တစ္မိုဝင္ေငြ တ႐ုတ္ယြမ္ေငြ(၁)သိန္းအထိရိွေၾကာင္း သိရပါသည္။

ထိုၾကက္ဟင္းခါးသီးအမ်ိဳးအစား၏အမည္မွာ ပန္းသီးၾကက္ဟင္းခါးသီးဟုေခၚပါသည္။ မ်ိဳးစပ္အမ်ိဳး အစားျဖစ္ပါ သည္။ အျပင္ပိုင္းမွာ ျဖဴေဖြးၿပီး ငွက္ေပ်ာသီးျဖင့္ တူပါသည္။ အျပင္ပံုသ႑ာန္ဝတုတ္ တုတ္ေလးမွာ ပန္းသီးႏွင့္တူပါ သည္။ ပန္းသီးၾကက္ဟင္းခါးသီး၏အႀကီးမားဆံုးေသာထူးျခားခ်က္မွာ အခ်ိဳဓာတ္ျမင့္ျခင္းျဖစ္ပါသည္။ အရသာမွာ ခ်ိဳ ၿမိန္ႂကြပ္ဆတ္ပါသည္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္တစ္မ်ိဳး အျဖစ္စားသံုးႏိုင္သည့္အျပင္ သစ္သီးအျဖစ္လည္း အစိမ္းစားသံုးႏိုင္ပါ သည္။




က်န္းမာေရးအေထာက္အကူျပဳသစ္သီးျဖစ္သည့္အေလ်ာက္ ၎၏အာဟာရတန္ဖိုးမွာ အလြန္ျမင့္ပါသည္။ အထူး သျဖင့္ ေသြးတိုးေသာအေျခအေနေအာက္တြင္စားသံုးေပးပါက ေသြးဖိအား၊ ေသြးအဆီဓာတ္တို႔ကို တည္ၿငိမ္ေစႏိုင္ၿပီး ေသြးတိုးမႈကိုေလ်ာ့နည္းေစႏိုင္မည္ျဖစ္သည္။ လက္ရိွ ပန္းသီးၾကက္ဟင္းခါးသီးမွာ ႏိုင္ငံတကာေစ်းကြက္တြင္ ေရာင္း အားေကာင္းလ်က္ရိွၿပီး တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ စူပါမားကတ္တိုင္းတြင္ ေတြ႔ရိွႏိုင္ပါသည္။ ေစ်းႏႈန္းျမင့္ေသာ္လည္း ေစ်းကြက္တြင္ ေရာင္းခ်ၿပီးေနာက္ လုယက္ဝယ္ယူၾကေၾကာင္း သိရပါသည္။


https://m.look.360.cn မွ ေကာက္ႏုတ္ေဖာ္ျပသည္။

No comments:

Post a Comment